Afbeelding doordrukset - creatif2you

Doordrukset

Huisstijl Doordrukset

Wat is een doordrukset
Een doordrukset is een papieren document dat bestaat uit verschillende lagen. Het wordt vaak gebruikt om gegevens of informatie te verstrekken die moeten worden vastgelegd en bewaard. Doordruksets worden ook wel carbonpapier of doorslagpapier genoemd.

Het papier van een doordrukset bestaat uit twee of meer lagen, meestal van verschillende kleuren. De bovenste laag is bedrukt met de gewenste informatie, terwijl de onderste laag is bedekt met een laagje inkt of carbon. Wanneer er druk wordt uitgeoefend op de bovenste laag van het papier, wordt de inkt of het carbon overgedragen op de onderste lagen, waardoor er een kopie van het oorspronkelijke document ontstaat.

Doordruksets zijn zeer nuttig in situaties waarin het belangrijk is om een ​​gedocumenteerde versie van een transactie of gebeurtenis te hebben. Bijvoorbeeld in de boekhouding of bij de registratie van bestellingen en facturen. Doordruksets worden ook veel gebruikt in de medische sector, waar ze worden gebruikt om informatie over patiënten vast te leggen.

Doordruksets zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, van klein tot groot, afhankelijk van de toepassing. Ze kunnen worden aangepast met een logo, bedrijfsnaam of andere branding elementen om de herkenbaarheid van een bedrijf te vergroten.

Het gebruik van doordruksets heeft enkele voordelen. Ze zijn handig en gemakkelijk in gebruik en bieden een snelle en eenvoudige manier om documenten te kopiëren en te bewaren. Bovendien zijn doordruksets relatief goedkoop en bieden ze een kosteneffectieve oplossing voor het vastleggen van informatie.

Wil jij ook een doordrukset, bonnenboekjes, werkbonnen, orderbonnen en/of pakbonnen laten ontwerpen zodat al jou huisstijlartikelen consistent zijn? Neem dan nu contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Creatif2you jou grafische vormgever voor al je communicatie doeleinden.

Afbeelding doordrukset - creatif2you