Afbeelding brochure - creatif2you

Brochure

Ontwerp Brochure

Wat is brochure?
Een brochure is een klein boekje of een folder die bedrijven uitgeven om hun producten of diensten te promoten. Brochures worden meestal gemaakt door grafische ontwerpers en bevatten beeldmateriaal en tekst die bedoeld is om een ​​boodschap over te brengen en de aandacht van de lezer te trekken. Sommige brochures worden gebruikt om informatie te verstrekken, terwijl andere bedoeld zijn om mensen te verleiden om een ​​aankoop te doen.

Brochures kunnen in allerlei soorten en maten worden gemaakt, afhankelijk van het doel ervan. Sommige brochures zijn klein genoeg om in een zak te passen, terwijl andere groot en in kleur zijn.

Er zijn veel verschillende soorten brochures, maar de meest voorkomende zijn:
- Informatieve brochures: deze brochures bevatten algemene informatie over een bedrijf, product of dienst. Ze worden meestal uitgegeven door overheden of non-profitorganisaties.
- Promotionele brochures: deze brochures bevatten specifieke informatie over een aanbieding of korting. Ze worden meestal uitgegeven door bedrijven die iets willen verkopen.
- Educatieve brochures: deze brochures bevatten informatie over een bepaald onderwerp. Ze worden meestal uitgegeven door scholen of universiteiten.

Als je een brochure wilt maken, is het belangrijk om eerst te beslissen welk soort brochure je wilt maken. Vervolgens moet je een doelgroep vaststellen en bepalen welke informatie je wilt overbrengen. Na het bepalen van de inhoud, kun je beginnen met het ontwerpen van de brochure. Brochures worden meestal gemaakt om een ​​boodschap over te brengen of om mensen te verleiden om een ​​aankoop te doen. Sommige brochures dienen ook als visitekaartje voor een bedrijf of als een reminder voor een aankomende evenement. Het doel van een brochure is afhankelijk van het soort brochure dat je maakt.

Wil jij ook een brochure laten ontwerpen zodat al jou huisstijlartikelen consistent zijn? Neem dan nu contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Creatif2you jou grafische vormgever voor al je communicatie doeleinden.

Specificaties bedrukking van de veel voorkomende brochures

A6 - 105 x 148 mm
A5 - 148 x 210 mm
A4 - 210 x 297 mm
Carré small - 105 x 105 mm
Carré medium - 148 x 148 mm
Carré large - 210 x 210 mm

Mat MC of gesatineerd

Gesatineerd: 135 grams en Mat MC: 170 of 135 grams

8, 12, 16, 20, 24 of meedere pagina's (altijd een meervouw van 4)

Geniet gebrocheerd

Full-colour (CMYK), dubbelzijdig

Meestel 300 grams bij een Mat MC papier en 250 grams bij gesatineerd papier. Er word ook vaak gekozen voor dezelfde grammage als de rest van de pagina's
Afbeelding brochure - creatif2you