Afbeelding envelop - creatif2you

Enveloppen

Huisstijl Envelop

Wat is envelop?
Een envelop is een dun stuk papier of karton dat gebruikt wordt om een brief of document in te doen. Het is meestal aan de ene kant gesloten met lijm of een andere kleefstof, en aan de andere kant is er een flap die over de inhoud heen komt.

De envelop wordt meestal gemaakt van papier, maar er zijn ook envelopes gemaakt van karton. Het papier of karton van de envelop moet stevig genoeg zijn om de inhoud te beschermen, maar niet zo stevig dat het moeilijk is om de envelop dicht te plakken.

De meeste envelopes zijn wit, maar er zijn ook envelopes verkrijgbaar in andere kleuren. Sommige envelopes hebben ook een speciale print of pattern. De envelop is een belangrijk onderdeel van het postverzendproces. Zonder envelop zou de brief of het document niet beschermd zijn tijdens het verzenden, en zou er een kans zijn dat de inhoud beschadigd zou raken. De envelop wordt meestal geadresseerd aan iemand op een specifiek adres, met een postzegel op de flap. Het adres en de postzegel zorgen ervoor dat de envelop terechtkomt bij de juiste persoon.

Soms worden er speciale verzoeken gedaan voor het verzenden van envelopes. Bijvoorbeeld, sommige mensen vragen of de envelop met de hand getekend kan worden, in plaats van met een machine. Dit is een speciale service die door sommige postkantoren wordt aangeboden.

Wil jij ook jou envelop laten ontwerpen zodat al jou huisstijlartikelen consistent zijn? Neem dan nu contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Creatif2you jou grafische vormgever voor al je communicatie doeleinden.

Specificaties bedrukking van de veel voorkomende enveloppen

EA5 - 156 x 220 mm
C5 - 162 x 229 mm
C4 - 229 x 324 mm
EA4 - 220 x 312 mm
EA5/6 - 110 x 220 mm

Soporset premium wit

EA5/6, EA5 en C5 word vaak 90 grams gebruikt.
EA4 en C4 vaak 120 grams

Je kunt kiezen voor een envelop met of zonder venster

Er zijn 2 sluitklep mogelijkheden, striplock of gegomd

Voorzijde. Dit kan in steunkleuren, maar gebruikelijk is full-colour (CMYK)
Afbeelding envelop - creatif2you