Afbeelding huisstijlhandboek - creatif2you

Huisstijl handboek

Huisstijl Huisstijl handboek

Wat is huisstijl handboek?
Een huisstijl handboek is een waardevol instrument dat helpt bij het ontwikkelen en beheren van een eigen, herkenbare en professionele huisstijl. Het is een uitgebreide gids die alle elementen van de huisstijl beschrijft, van de bedrijfsnaam en het logo tot de kleuren en lettertypes die moeten worden gebruikt.

Een huisstijl handboek zorgt ervoor dat alle communicatie-uitingen, van briefpapier tot website, een eenduidige en professionele uitstraling krijgen. Het helpt ook bij het voorkomen van fouten en onnodige kosten, door duidelijk te maken wat wel en niet mag worden gebruikt.

Een goed huisstijl handboek bevat onder andere de volgende elementen:
- Een bedrijfsnaam en logo. Dit is het meest basale onderdeel van de huisstijl en het uitgangspunt voor alle andere elementen.
- Een korte beschrijving van de bedrijfsidentiteit. Wat maakt het bedrijf uniek? Wat zijn de kernwaarden? Dit soort informatie geeft richtlijnen voor het ontwerp van de huisstijl.
- Een overzicht van de doelgroepen. Wie moeten de communicatie-uitingen bereiken? Welke boodschap moet worden overgebracht? Dit soort informatie is cruciaal voor het maken van effectieve communicatie-uitingen.
- Een omschrijving van de huisstijl elementen. Wat zijn de kleuren die moeten worden gebruikt? Welke lettertypes zijn toegestaan? Hoe moet het logo worden gebruikt? Dit soort details maken het huisstijl handboek tot een uitgebreide gids.
- Een set richtlijnen voor het gebruik van de huisstijl. Hoe moet de huisstijl worden toegepast in verschillende situaties? Wat zijn de do’s en don’ts? Deze richtlijnen zorgen ervoor dat de huisstijl correct en consistent wordt toegepast.
- Een overzicht van de toepassingen. Wat zijn de meest gebruikelijke communicatie-uitingen? Welke andere toepassingen zijn mogelijk? Dit soort informatie geeft richtlijnen voor het ontwerp en de productie van communicatie-uitingen.
- Een register met definities van belangrijke begrippen. Wat is een logo? Wat is een huisstijl? Wat is een merk? Dit soort definities helpen bij het begrijpen van de huisstijl en het maken van de juiste keuzes.


Wat hoort er allemaal bij een huisstijl Waarom een huisstijl handboek Wat zijn de belangrijkste onderdelen van een huisstijl? Wil jij ook een huisstijl handboek laten maken zodat al jou huisstijlartikelen consistent zijn? Neem dan nu contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Creatif2you jou grafische vormgever voor al je communicatie doeleinden.

Afbeelding huisstijlhandboek - creatif2you